main logo
441

Bilanț CNA: 23 de persoane, arestate și sechestru de 1 milion de lei

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat sinteza săptămânii în urma evenimentelor care s-au petrecut în perioada 11 - 17 martie 2019.

Bilanț CNA: 23 de persoane, arestate și sechestru de 1 milion de leiBilanț CNA: 23 de persoane, arestate și sechestru de 1 milion de lei

Astfel, Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a pus sechestru pe bunuri în valoare de 1.000.000 de lei şi a desfăşurat investigaţii paralele în baza a 7 delegaţii ale procurorilor, alte 95 de delegaţii, în privinţa a 399 de subiecţi, fiind în procedură de examinare, transmite Știri.md

Totodată, Direcţia analitică a efectuat 8 analize operaţionale, iar 46 de analize operaţionale se află în proces de studiu. La moment în izolatorul CNA se află o persoană, 14 sunt în penitenciar și 8 sunt plasate în arest la domiciliu.

Direcţia legislaţie a întocmit 3 avize, iar 26 proiecte se află în proces de expertizare.

Totodată, timp de o săptămână, CNA a eliberat 98 de caziere de integritate pentru persoanele care urmează să fie angajate în sectorul public.

La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 68 de apeluri, dintre care 6 sunt de competenţa CNA. 

Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat, săptămâna trecută, 19 instruiri pe subiectul Legii integrităţii. În săptămâna curentă, sunt planificate mai multe şedinţe pe subiecte anticorupţie cu angajaţii Serviciului vamal. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării