main logo
3252

Bătăi de cap după introducerea noilor monede în R. Moldova

Noile monede de unu, doi, cinci și 10 lei, lansate de Banca Națională a Moldovei la sfârșitul lunii februarie, au ajuns în circulație la începutul acestei luni.

Bătăi de cap după introducerea noilor monede în R. MoldovaReacții după introducerea noilor monede.

Cei ce activează în domeniul comerțului, precum și taxatorii din troleibuze și autobuze sunt printre persoanele cele mai afectate de marea schimbare, scrie Agora.

Întrebați ce opinie au despre aceste monede și cum se vor acomoda cu ele, părerile au fost împărțite. Deși o bună parte din taxatori au spus că nu văd o incomoditate și că, de fapt, monedele sunt cu mult mai igienice decât bancnotele, au fost și taxatori care s-au arătat nemulțumiți și indignați.

„Eu nu am de gând să iau și sacul după mine. Imaginați-vă, în ce să-i pun pe toți? Când fac vreo schimbare cei de sus trebuie să se gândească și la oameni. Dar ei se gândesc ce să mai facă ca să mănânce ei mai mult”, a spus taxatorul unui troleibuz care circulă pe ruta 9. 

Și casierii din bănci care primesc și numără sute de mii de lei pe zi sunt la fel de revoltați și încearcă „să scape cât mai repede de ei”.

„Nu sunt deloc practici. Plus la toate, o mașină de numărat monede costă cât un automobil de lux și multe bănci de la noi au doar câte una”, menționează Larisa, casier în cadrul unei bănci comerciale.

Amintim că monedele vor circula în paralel cu bancnotele existente de aceeași valoare nominală. Autoritățile speră că introducerea monedei de doi lei va simplifica achitările zilnice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării