main logo
942

Bani din vânt și soare: Problemele și câștigurile din energia verde

Când toată lumea încearcă să obțină cât mai multă energie verde, Republica Moldova nu poate sta deoparte, mai ales că riscăm în orice moment să rămânem fără curent electric din cauza situației din regiune. Cu pași modești și stângaci, observăm că și în țara noastră acest sector prinde contur.

Bani din vânt și soare: Problemele și câștigurile din energia verde

Pe dealuri și coline vedem zeci de turbine eoliene, care transformă vântul în curent electric. Și panourile solare fac parte din acest peisaj, unul care, în viitor, ar trebui să fie o normalitate. Unii își instalează panouri pentru propriul consum, alții creează adevărate parcuri fotovoltaice și livrează energie în rețelele publice. Și-ar dori ca prețul kilowattului să coste mai mult, ca să-și scoată mai repede banii investiți, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Interesul pentru energia solară este în creștere în ultima perioadă. Doar în acest an avem peste 150 de producători noi, dar oricum suntem cu mult în urma obiectivului stabilit de Guvern. Am atins abia 3 la sută, de trei ori mai puțin decât fusese prognozat. Afacerile din soare și din vânt sunt profitabile în Republica Moldova?

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării