main logo
441

Banca Transilvania a înregistrat profit de 1,24 miliarde de roni

În primele nouă luni, profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania a constituit 1,24 mlrd. roni (270 mil. euro).

Banca Transilvania a înregistrat profit de 1,24 miliarde de roni

În Republica Moldova acest Grup deţine două active financiare - prima bancă privată „Victoriabank" şi compania "BT-Leasing".

Potrivit agenţiei infotag, cu referire la datele băncii, profitul net al băncii BT a constituit 979 mil. roni.

Într-un comunicat de presă al băncii, se menţionează că banca a depăşit pragul de 550 mii de clienţi creditaţi, dintre care peste 30 mii sunt companii. Banca a ajuns la 3,2 mil. de carduri în portofoliu, ceea ce înseamnă 19% cota de piaţă privind cardurile emise în România. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 410 mii carduri de credit, care generează aproximativ 30% din tranzacţiile realizate cu carduri de credit la comercianţii din România.

În primele nouă luni, Grupul Financiar Banca Transilvania deţine active totale de 76,6 mlrd. roni, din care 64,7 mlrd. roni BT individual, creditele nete reprezentând 50,2% din activele Grupului BT. Totodată, Grupul gestionează în România credite de 38,43 mlrd. roni, din care 32,51 mlrd. roni sunt acordate prin Banca Transilvania. Depozitele clienţilor au ajuns la 62,79 mlrd. roni, din care 41,38 mlrd. roni sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,41 mlrd. roni, depozite ale persoanelor juridice.

Raportul credite/depozite BT a constituit de 66% la sfârşitul lui septembrie 2018. 

Eficienţa operaţională BT se păstrează la nivel confortabil, de 47%, în ciuda eforturilor financiare mari de integrare a Bancpost şi Victoriabank. Iar, rata expunerilor neperformante conform indicatorului EBA este de 5,74%.

Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 88%. În cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 119%. Solvabilitatea băncii este de 23,16%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării