main logo
3413

Banca Națională: Anul acesta ne vom uita la designul bancnotelor

Leul moldovenesc s-ar putea schimba la față. Guvernatoarea Băncii Naționale Anca Dragu susține că în prezent există un plan care prevede schimbarea designului bancnotelor naționale.

Banca Națională: Anul acesta ne vom uita la designul bancnotelorFoto: Știri.md/Arhivă

Anca Dragu nu a comunicat toate detaliile, însă a precizat că BNM se va uita la designul bancnotelor leului moldovenesc, transmite Știri.md, cu referire la tv8.md. 

„Este o fază ulterioară la care vom discuta despre suportul pe care este imprimată bancnota, dar va fi un proiect foarte frumos o să vedeți, un proiect participativ pentru a decide cum să arate bancnotele”, explică Anca Dragu. 

Cu toate acestea, în timp ce unii moldoveni cred că ar fi loc de o schimbare la față a leului moldovenesc, alții se mulțumesc doar ca să îi aibă în buzunar și să fie cât mai mulți. 

Leul moldovenesc a fost pus în circulație pe 29 noiembrie 1993. Acesta este realizat din hârtie, iar autorul designului bancnotelor este artistul plastic Gheorghe Vrabie, cel care a realizat și stema de stat. Pe bancnote este reprezentant domnitorul Ștefan cel Mare și mai multe monumente de importanță națională.

Video: TV8.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării