main logo
587

Banca Națională a Moldovei invită elevii în călătoria pe Drumul banilor

În perioada 29-30 octombrie, Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi Centrul Analitic Independent "Expert-Grup" invită elevii până la 16 ani din ţară într-o călătorie pe "Drumul banilor".

Banca Națională a Moldovei invită elevii în călătoria pe Drumul banilorFoto: știri.md

Surse din cadrul BNM au relatat pentru agenţia Infotag că evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Economisirii, marcată anual pe 31 octombrie, transmite Știri.md.

Doritorii de a se înscrie la aceste activităţi de educaţie financiară pot transmite cererile de participare completând un formular până în data de 28 octombrie, pe site-ul BNM.

"Anul acesta, participanţii vor purcede la o călătorie virtuală în care vor afla multe lucruri interesante despre "drumul banilor" spre economia reală, precum şi instrumentele de plată fără numerar. De asemenea, tinerii vor discuta despre ceea ce reprezintă instrumentele de economisire şi cele de creditare", se arată într-un comunicat de presă al BNM.

Sesiunile prevăzute pentru cele două zile se vor finaliza cu un concurs de evaluare, iar câştigătorii vor fi premiaţi cu seturi de monetărie.

"Drumul banului" este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educaţie financiară "Învaţă! Dă sens banilor" lansat în luna martie 2019. Proiectul a fost iniţiat cu scopul de a spori nivelul de înţelegere a principalelor concepte şi produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunşi în faţa unor situaţii cu impact financiar, aceştia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării