main logo
785

Banca Națională a Moldovei: Euro și dolarul se vor ieftini

Moneda unică europeană și dolarul american se vor ieftini miercuri, 26 iunie, în raport cu leul moldovenesc, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Banca Națională a Moldovei: Euro și dolarul se vor ieftini

Astfel, dolarul se va deprecia cu trei bani, până la cotația de 18 lei și 17 bani. Euro va costa 20 de lei și 69 de bani, cu patru bani mai puțin decât astăzi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Totodată, leul românesc se va ieftini cu un ban și va avea un preț oficial de 4 lei și 38 de bani. 

Rubla rusească și hrivna ucraineană își vor păstra valorile înregistrate astăzi. Cea din urmă va costa în continuare 69 de bani, iar rubla va rămâne la prețul de 28 de bani.

Potrivit datelor BNM, în luna mai 2019, leul moldovenesc s-a depreciat, în valori medii, cu 1,6% în raport cu dolarul SUA, până la valoarea de 17 lei și 95 de bani, comparativ cu 17 lei și 67 bani în luna aprilie 2019. 

Cursul leului de la finele lunii s-a depreciat în aceeași proporție. În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (75,6%).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării