main logo
828

Banca Mondială va susține întreprinderile din Moldova în criza pandemică

Oportunitățile de susținere a mediului de afaceri în condiţiile crizei pandemice COVID-19, prin programele Băncii Mondiale, au fost discutate vineri de ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, și Anna Akhalkatsi, manager de țară al Băncii în Republica Moldova.

Banca Mondială va susține întreprinderile din Moldova în criza pandemicăFoto: ipn.md

Potrivit lui Serghei Railean, toate eforturile actuale ale Ministerului Economiei sunt orientate spre susţinerea întreprinderilor,  prin măsuri de atenuare a impactului negativ al crizei pandemice asupra activității acestora și protecție a angajaților, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

În acest context, ministrul Economiei a solicitat acordarea unui sprijin suplimentar din partea Băncii Mondiale, în special de acces la finanțare pentru întreprinderile moldovenești, atât în perioada de criză, cât și de post-criză.

”Echipa ministerului a elaborat un plan inter-sectorial de măsuri pentru situația de urgență. Acesta include soluții pe termen imediat, însă avem nevoie de expertiză pe impactul acțiunilor pe termen mediu și lung. De aceea, mizăm pe suportul Băncii Mondiale în efortul nostru de a ajuta business-ul din Republica Moldova să depășească dificultățile generate de criza pandemică, dar și pe măsurile macro-economice”, a afirmat Serghei Railean.

La rândul său, reprezentantul Băncii Mondiale a dat asigurări că echipa sa de experți va interveni cu expertiza planului de acțiuni anti-criză, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, precum și cu finanțări adiționale în cadrul proiectelor in derulare și celor noi, pentru susținerea mediului de afaceri atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și în perioada de post-criză.

De asemenea, Anna Akhalkatsi a menționat că bordul băncii a aprobat recent mobilizarea unor resurse in valoare de cca 150 miliarde de dolari în următoarele 15 luni, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să atenueze impactul asupra economiei mondiale cauzat de pandemia de coronavirus COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării