main logo
295

Banca Mondială va continua asistența CNPF în sectorul de asigurări

O echipă de experți în frunte cu Eugene Gurenko, pe parcursul a 18 luni a consiliat Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) în evaluarea pieței de asigurări autohtone și în elaborarea unui nou cadru normativ corespunzător rigorilor și standardelor UE.

Banca Mondială va continua asistența CNPF în sectorul de asigurăriFoto: cnpf.md

Misiunea de încheiere a Băncii Mondiale, care a acordat asistență în implementarea proiectului privind reforma pieței de asigurări din Moldova, s-a aflat la Chișinău în perioada 26-27 septembrie, transmite Știri.md

Potrivit unui comunicat, reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat reușitele CNPF în implementarea unor noi reguli în materie de reglementare și supraveghere a companiilor de asigurări, acționariatul și managementul cărora urmează să se conformeze unor noi exigențe și norme prudențiale privind capitalul, solvabilitatea și rezervele tehnice.

Șeful misiunii, în mod deosebit a ținut să remarce progresele CNPF în elaborarea a două proiecte de legi: Legea cu privire la asigurări și, respectiv, Legea cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule.

Conducerea CNPF și misiunea BM au convenit, de asemenea, și asupra unei noi agende pentru o eventuală asistență în 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării