Banca Mondială acordă R. Moldova un credit de 13,5 milioane de euro
20 noiembrie, 12:06
321
0
Banca Mondială acordă R. Moldova un credit de 13,5 milioane de euro
20 noiembrie, 12:06
321
0

Banca Mondială va acorda R. Moldova un credit de 13,5 milioane de euro pentru gestionarea subproduselor de origine animală.

Foto: Infomarket.md

Parlamentul a ratificat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi, Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare – a treia finanțare adițională, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat emis presei, creditul va fi utilizat, în mare parte, pentru construcția unui complex modern de gestionare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman. 

Finanțarea adițională va fi alocată și pentru instituirea unui sistem cuprinzător pentru gestionarea subproduselor de origine animală.

"Îmbunătățirea sistemului de gestionare a subproduselor de origine animală se va desfășura în două etape. În prima fază, va fi finalizat procesul de selectare a soluției tehnice optime prin elaborarea unui studiu de fezabilitate. În cea de-a doua fază, vor fi asigurate componentele esențiale pentru instituirea unui sistem care ar face posibilă gestionarea subproduselor de origine animală și infrastructura critică", anunță Parlamentul R. Moldova.

MEnționăm că în cadrul proiectului vor fi implementate și o serie de activități ce țin de susținerea sectorului agricol și a securității alimentare, afectate de pandemia COVID-19, inclusiv prin oferirea compensațiilor pentru susținerea vânzărilor.

Termenul de implementare a Acordului de finanțare adițională pentru proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova” este de până la 31 decembrie 2024.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter