12 februarie, 16:26
283
1
Banca Europeană de Investiții va finanța mai multe proiecte în Moldova
12 februarie, 16:26
283
1

Reprezentanții BEI au confirmat intenția Băncii de a finanța proiecte în Moldova în domenii precum securitatea energetică, infrastructura drumurilor, infrastructura feroviară, protecția mediului și proiecte de dezvoltare a afacerilor.

Foto: gov.md

Aceasta după ce Antonio Castillo și Adam Bruun, reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI) în Republica Moldova, au avut o discuție cu prim-ministru Ion Chicu, transmite Știri.md

Premierul a informat reprezentanții BEI despre prioritățile investiționale adoptate de Guvern pentru anul 2020, accentuând investițiile în infrastructură și obiectivul de a stimula investițiile în industrializarea regiunilor țării. 

„Cele mai mari necesități ale Republicii Moldova țin de dezvoltarea infrastructurii: a drumurilor, a rețelelor de aprovizionare cu apă, a infrastructurii energetice. Guvernul e determinat să transforme Moldova într-o oportunitate favorabilă pentru investitori”, a spus șeful Executivului.

La final, părțile au convenit să fie continuate discuțiile cu ministerele de resort pentru a identifica temele și parametrii proiectelor capabile să determine creșterea bunăstării sociale și modernizarea economiei naționale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter