main logo
438

Bălți: Aleșii locali, acuzați din nou de risipă de bani

Aleșii locali de la Bălți, acuzați din nou de risipă de bani, scrie tvn.md.

Bălți: Aleșii locali, acuzați din nou de risipă de bani

Potrivit sursei citate, în primul trimestru al anului curent, autoritățile bălțene au cheltuit din buget peste 110 de mii de lei pentru procurarea florilor și prestarea unor servicii foto și video, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Contractele încheiate de Primăria Bălți arată că banii pentru aceste cheltuieli protocolare au fost transferați pe conturile mai multor agenți economici.

Potrivit documentelor, la 15 ianuarie curent Primăria de la Bălți a alocat unei firme 52 000 de lei pentru flori. O lună mai târziu, aceeași firmă a primit alte 54 000 de lei. Pentru servicii foto și video Primăria Bălți a cheltuit în luna martie 11 000 de lei.

Reprezentanții sectorului asociativ, care monitorizează sumele cheltuite consideră că sumele cheltuite de către autorități sunt exagerate. 

„Este o sumă exagerată. Chiar dacă este vorba de mai multe evenimente pentru aceste sume. Avem multe probleme în municipiul Bălți, iar acești bani trebuie să-i direcționeze în altă parte. Totodată, nu este clar cum a fost selectată întreprinderea respectivă. Nu a existat niciun contract, niciun concurs, nicio licitație”, a declarat Diana Grosu, președinta Asociației LEX XXI.

Și reprezentantul din teritoriu al Guvernului consideră că florile pentru evenimente nu ar trebui să fie cumpărate din banii publici.

Locuitorii orașului Bălți sunt de părere că funcționarii ar trebui să cumpere flori din propriile resurse.

„Eu cred că dacă fiecare persoană atunci când merge la un monument cumpără singură flori, și funcționarii de la primărie ar putea să-și permită acest lucru”, a spus o femeie.

„Mai bine să dea adaosuri pentru cei săraci, pentru pensionari, pentru activități care într-adevăr aduc beneficii. În zilele de sărbătoare nu e neapărat să iei bani din buget pentru a cumpăra un buchet de flori”, a declarat o locuitoare a orașului. 

Solicitat de jurnaliști, primarul de Bălți a refuzat că ofere vreun comentariu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării