348
0
Avizat de Guvern: Factura fiscală electronică, obligatorie din 1 iulie 2020
348
0

Factura fiscală în format electronic, emisă de către agenții economici în cadrul operațiunilor de achiziții publice, va fi obligatorie din 1 iulie 2020.

Poza simbol

Guvernul a avizat joi, 18 iulie un proiect de modificare a Codului fiscal ce prevede amânarea cu un an a obligativității utilizării facturii fiscale electronice și domeniile în care nu se aplică prevederile respective ale Codului Fiscal, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Parlamentul a aprobat în prima lectură modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020. Autorii inițiativei au explicat că motivele de amânare sunt de „natură tehnică și financiară din partea agenților economici și constă în achiziționare a sistemelor de e-facturare”.

Potrivit autorilor proiectului, avizat astăzi de guvern, „începând cu 1 iulie 2020, la efectuarea livrării impozabile în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării, subiectul impozabil este obligat să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura). Prevederile prezentului alineat nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicaţii electronice şi serviciile comunale”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter