main logo
300

Autorizațiile pentru transportul mărfurilor în Rusia se finalizează

Autorizațiile pentru transportul mărfurilor din Republica Moldova către Federația Rusă, prin Ucraina, se finalizează pe parcursul următoarelor zile.

Autorizațiile pentru transportul mărfurilor în Rusia se finalizează

În aceste condiții, o parte din autorizațiile prevăzute pentru trimestrul IV vor fi repartizate acum, pentru ca transportatorii să poată exporta mărfuri pe piața rusă, transmite Știri.md cu referire la IPN

Președintele Igor Dodon a declarat că asupra acestui lucru s-a convenit în cadrul vizitei sale la Moscova.

„Comerțul cu produse agroalimentare în primele cinci luni ale anului curent a crescut cu 20%. Aceasta se datorează, în primul rând, facilităților pe care ni le oferă Federația Rusă. Mă refer la exporturi fără taxe pe principalele produse agroalimentare, lucru pe care l-am convenit cu președintele Federației Ruse acum câțiva ani. Această decizie dă efect pozitiv pentru agricultorii din Republica Moldova, care după cum am menționat anterior, economisesc anual 200-300 de milioane de lei, deoarece nu achită taxele la intrare în Federația Rusă”, a declarat Igor Dodon, luni, după ședința conducerii de vârf a țării.

Președintele a precizat că la Moscova a fost discutată renegocierea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro. Potrivit lui, părțile urmează să înceapă discuțiile în zilele următoare.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării