10 august, 11:07
176
0
Autorizațiile pentru transportul mărfurilor în Rusia se finalizează
10 august, 11:07
176
0

Autorizațiile pentru transportul mărfurilor din Republica Moldova către Federația Rusă, prin Ucraina, se finalizează pe parcursul următoarelor zile.

În aceste condiții, o parte din autorizațiile prevăzute pentru trimestrul IV vor fi repartizate acum, pentru ca transportatorii să poată exporta mărfuri pe piața rusă, transmite Știri.md cu referire la IPN

Președintele Igor Dodon a declarat că asupra acestui lucru s-a convenit în cadrul vizitei sale la Moscova.

„Comerțul cu produse agroalimentare în primele cinci luni ale anului curent a crescut cu 20%. Aceasta se datorează, în primul rând, facilităților pe care ni le oferă Federația Rusă. Mă refer la exporturi fără taxe pe principalele produse agroalimentare, lucru pe care l-am convenit cu președintele Federației Ruse acum câțiva ani. Această decizie dă efect pozitiv pentru agricultorii din Republica Moldova, care după cum am menționat anterior, economisesc anual 200-300 de milioane de lei, deoarece nu achită taxele la intrare în Federația Rusă”, a declarat Igor Dodon, luni, după ședința conducerii de vârf a țării.

Președintele a precizat că la Moscova a fost discutată renegocierea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro. Potrivit lui, părțile urmează să înceapă discuțiile în zilele următoare.

 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter