main logo
399

Autorităţile vor desfăşura în Capitală iarmaroace agricole de primăvară

O serie de iarmaroace agricole de primăvară lansează în capitală Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului în colaborare cu pretura sectorului Râşcani din municipiul Chişinău.

Autorităţile vor desfăşura în Capitală iarmaroace agricole de primăvară

Târgurile vor fi deschise în fiecare sâmbătă, începând de mâine, 13 aprilie, pe strada Miron Costin din sectorul Râşcani, în zona Complexului memorial în amintirea ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

La iarmaroc sunt invitați să participe toți producătorii agricoli. Aceștia sunt obligați să dețină un certificat de la primărie care confirma că sunt producători de produse agricole sau un act de înregistrare ca gospodărie țărănească.

„Scopul acestor iarmaroace este de a uşura situaţia producătorilor autohtoni, oferindu-le posibilitatea să-şi comercializeze marfa direct, fătă intermediari. Totodată, locuitorii capitalei vor putea să procure fructe şi legume la un preţ accesibil”, au precizat surse de la Ministerul Agriculturii.

Iarmaroacele vor fi deschise cu începere de la ora 09.00 până seara târziu, cât vor fi cumpărători.

Practica desfăşurării iarmaroacelor agricole la Chişinău a început în toamna anului trecut, când ministerul de profil în comun cu autorităţile locale au organizat în perioada sezonului, la fiecare sfârşit de săptămână, târguri agricole, în diferite sectoare ale capitalei, unde au oferit producătorilor locali locuri gratuite pentru comercializare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării