main logo
344

Autorităţile de la Comrat vor susţine businessul IT din regiune

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri au introdus unele modificări în legislaţia regională, care au scopul să extindă fondul de susţinere a businessului specializat în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Autorităţile de la Comrat vor susţine businessul IT din regiuneAutorităţile de la Comrat vor susţine businessul IT din regiune

Proiectul a fost prezentat astăzi de Alexandr Chiseev, şeful Direcţiei pentru dezvoltare economică din autonomie, care a menţionat că executivul de la Comrat a înregistrat mai multe solicitări privind extinderea susţinerii mediului de afaceri din UTA Gagauz-Yeri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„În listă au mai fost adăugate start-up-urile, deja înregistrate sau în proces de înregistrare, parcurile ştiinţifico-tehnologice, incubatoarele de afaceri etc.”, a afirmat Alexandr Chiseev, citat de gagauzinfo.md.

Potrivit lui Vadim Ceban, prim-viceguvernator al autonomiei găgăuze, „din contul acestui fond vom putea subvenţiona elaborarea noilor programe de susţinere a businessului”.

„Este o premieră pentru regiune, or, asta înseamnă că acum vom putea invita experţi, vom analiza piaţa, propunând noi programe pentru susţinerea businessului. Încă o noutate este că vom începe să ajutăm întreprinderile din sectorul tehnologilor informaţionale. Am încheiat un contract cu firma Innovation Seven, care a selectat şapte studenţi de la Universitatea de Stat din Comrat, urmând ca acest grup să includă 40 de tineri talentaţi.  Aceştia vor avea posibilitatea să lucreze în regiune, ocupându-se de programare, tehnologii moderne, administrare a bazelor de date ş.a.", a subliniat Vadim Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării