477
0
Aurul dulce: Circa 5.000 de tone de miere, produsă în acest an în R. Moldova
477
0

Cantitatea de miere produsă în acest an în R. Moldova este mai mare decât în anul trecut. Astfel, cele 194.273 de familii de albine din 6.117 stupine pașaportizate în republică au produs în anul 2017 circa 5.000 de tone de miere.

Circa 5.000 de tone de miere, produsă în acest an în R. Moldova

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), productivitatea medie a unei familii de albine a constituit în acest an 25 de kg, cu 3 kg mai mult decât în 2016, scrie ziarulnational.md

ANSA a efectuat controlae la 83 la sută din numărul de familii înregistrate, fiind verificate în special albinăriile cu un număr mai mare de familii, și a stabilit că acestea sunt pregătite pentru iernat. 

„S-a constatat că majoritatea relativă a stupinilor de albine sunt amplasate corespunzător cerinţelor actuale, indestulate cu o cantitate suficienta de hrană pentru perioada rece a anului şi pregatite către iernat. Starea albinelor este satisfăcătoare-bună. Deţinătorii de stupine au aplicat măsuri concrete de protecţie împotriva maladiilor infecţioase şi parazitare în apicultură”, se arată într-un comunicat de presă al ANSA.

Menționăm că, în anul trecut, În 2016, Republica Moldova a exportat peste 3.100 de tone de miere în 20 de țări, în valoare de peste 8,8 milioane de dolari. 

Apicultorii din R. Moldova le solicită autorităților să depună eforturi pentru lărgirea pieţii externe unde ar putea să ajungă mierea moldovenească.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter