main logo
459

Auditul datoriilor Moldovagaz costă peste 15 milioane de lei

Republica Moldova va achita peste 15 milioane de lei pentru auditul datoriilor Moldovagaz. Banii vor fi achitați companiei Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și companiei Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie.

Auditul datoriilor Moldovagaz costă peste 15 milioane de leiFoto: IPN

Potrivit contractului, cele două companii se obligă să facă auditul datoriilor la gazele livrate malului drept al Republicii Moldova până pe 30 ianuarie 2023, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit contractului de achiziții dintre Agenția Proprietății Publice și compania norvegiană Wikborg Rein Advokatfirma AS, împreună cu compania britanică Forensic Risk Alliance & Co Limited, pentru achiziționarea serviciilor de audit financiar și juridic al datoriei Moldovagaz se achită suma de 15.742.640 de lei. 

Suma a fost anunțată pe site-ul Agenției Servicii Publice. Cele două companii de audit au fost contractate prin procedura de negocieri directe, în urma Dispoziției Comisiei Situații Excepționale din 1 iulie.

Contractul dintre Moldovagaz și Gazprom a fost semnat în octombrie 2021 pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit anexei contractului, partea moldovenească se obligă să realizeze un audit independent al datoriilor Moldovagaz față de Gazprom, sumă acumulată în perioada 1993-2021

După efectuarea auditului, Chișinăul se angajează să stabilească un calendar de achitare a datoriilor malului drept.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării