main logo
14143

Atenție, consumatori: Energia electrică se va scumpi de pe 15 februarie

Energia electrică s-ar putea scumpi și mai mult decât a estimat inițial Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. ANRE va reexamina tarifele într-o ședință care va avea loc în data de 15 februarie.

Atenție, consumatori: Energia electrică se va scumpi de pe 15 februarieFoto: știri.md

Asta în condițiile în care s-a majorat prețul la gaz și cel de furnizare a energiei electrice pentru furnizorul central „Energocom”, transmite Știri.md.  

Declarația a fost făcută de directorul general al ANRE, Veaceslav Untilă, în ediția de marți seară a emisiunii „Freedom” de la TV8

„Noi deja am publicat calculele pentru majorarea tarifelor la Premier Energy. Ele arătau săptămâna trecută în jur la 29% undeva. Dar în legătură cu aceea că s-a majorat prețul la gaz și Energocom, cred că noi, în momentul când o să reexaminăm, asta va fi în 15 februarie, posibil că o să fie unele modificări”, a spus Veaceslav Untilă la emisiune.

Potrivit directorului ANRE, cel mai probabil, tarifele vor fi majorate în două etape, pentru ca șocul în urma acestora să fie mai ușor resimțit de consumatori. De altfel, această variantă este sprijinită și de expertul economic Veaceslav Ioniță. 

Potrivit canalului de Telegram INDEX, tarifele pentru consumatorii "Premier Energy" ar urma să crească de la 1.51 lei/kWh până la 1.92 lei/kWh. "Premier Energy" a cerut un tarif de 2.78 lei. În cazul clienților "FEE Nord" ANRE propune majorarea de la 2.04 lei/kWh până la 2.25 lei/kWh, în timp ce compania din nordul țării a cerut un tarif de 3.06 lei. Noile tarife vor fi discutate public până în data de 14 februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării