main logo
1545

Asigură nașul lui Dodon interimatul la Metalferos? Răspunsul lui Brînzan

Conducătorii a cinci întreprinderi de stat și-au dat demisia după ce a venit noua guvernare. Potrivit ministrului Economiei, Vadim Brînzan, au renunțat la funcții șefii de la „Moldtelecom”, „Moldexpo”, „Metalferos” și întreprinderile vinicole „Cricova” și „Mileștii Mici”.

Asigură nașul lui Dodon interimatul la Metalferos? Răspunsul lui Brînzan

Ministrul Economiei a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că în locul lor trebuie să vină „oameni integri, profesioniști, care să înțeleagă că principiul de lucru este zero toleranță pentru corupție”, transmite Știri.md. 

Brînzan susține că s-a întâlnit cu mai multe persoane și le-a propus să vină la conducerea companiilor de stat, dar mulți refuză, pentru că „se tem să vină”.

Pentru desemnarea noilor directori la întreprinderile de stat va fi organizat un concurs internațional. 

„Nu este simplu. Trebuie de angajat companie de recruting. Pe o perioadă de timp vom avea interimari până lansăm procesul…Trebuie să vină oameni din afară cu o cultură și etică nouă a muncii, cu viziune nouă”, a spus Brînzan.

Ministrul a anunțat că în această săptămână ar putea fi schimbat Consiliul de administrare la „Moldtelecom”, iar vicedirectorii întreprinderii vor fi înlocuiți cu persoane din afară: 

„Avem lista de candidați pentru consiliu. Punem șef interimar până desfășurăm concurs internațional. Scopul este să oprim schemele, să conservăm situația până se trezesc procurorii și încep a curăța sistemul”.

Totodată, a fost creat un grup de audit care va analiza situația de la „Moldtelecom” împreună cu Inspecția Financiară.

La întreprinderea „Metalferos” a fost deja numit un director interimar. Vadim Brînzan spune că nu-și amintește numele acestuia și nu-l cunoaște personal. Acesta a fost numit de șeful interimar al Agenției Proprietății Publice.

Întrebat dacă nu este vorba despre vicedirectorul întreprinderii, care ar fi nașul de cununie al lui Igor Dodon, Vadim Brînzan a declarat că nu cunoaște nimic despre asta. 

„Unde nu arunci o piatră în Moldova dai peste un naș, un cumătru, prieten. Suntem o țară mică”, a comentat ministrul la acest subiect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării