main logo
676

Aproape 10.000 de acțiuni de la FinComBank au fost vândute la Bursă

Aproape 10.000 de acțiuni de la SA „Banca de Finanțe și Comerț” (FinComBank) au fost vândute prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei. Mai exact, este vorba despre 9.700 de hârtii de valoare care au fost vândute pentru un preț total de 1.067.000 lei, adică 110 lei per acțiune.

Aproape 10.000 de acțiuni de la FinComBank au fost vândute la Bursă

Pachetul comercializat reprezintă 0,74 din emisie, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Nu se știe deocamdată cine sunt participanții la tranzacția de cumpărare-vânzare, dar cel mai probabil pachetul a fost achiziționat de Oleg Voronin. Recent acesta a obținut aprobarea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei de a-și majora deținerea calificată în capitalul social al băncii până la 50%. Astfel, în ultima lună acesta a făcut mai multe achiziții, iar la sfârșitul lunii octombrie avea o cotă de participare de 15, 02 %.

Oleg Voronin este unul dintre cei cinci fondatori ai ”FinComBank”, fiind și președintele Consiliului de administrare a băncii. ”FinComBank” a fost înființată în anul 1993 și oferă un spectru larg de servicii bancare întreprinderilor micro, mici și mijlocii, precum și persoanelor fizice.

De altfel, mai mulți membri ai familiei Voronin sunt acționari la bancă. Este vorba de: Taisia Voronina, care deține 4,02% și Elena Voronina, care deține 0,98 la sută. La fel, acțiuni în bancă are și sora lui Oleg Voronin, Valentina Rusu, care are o participație de 2,46% în capitalul băncii.

Potrivit informațiilor publicate de bancă, 18 persoane dețin în prezent cote substanțiale din capitalul social al băncii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării