11 ianuarie, 15:14
1 135
0

APP: Privatizarea bazei Ciaika, justificată. Nu vom participa la dispute

11 ianuarie, 15:14
1 135
0

Agenţia pentru Proprietatea Publică (APP) intenţionează să "manifeste deschidere în activităţile sale şi gestionează în mod eficient proprietatea publică, totodată nu va fi implicată în niciun fel în discuţii politice".

APP: Privatizarea bazei Ciaika, justificată. Nu vom participa la disputeFoto: ipn.md

Potrivit Infotag, această declaraţie a fost făcută de serviciul de presă al instituţiei ca răspuns la criticile aduse de vicepreşedintele platformei DA, deputatul Alexandru Slusari, care consideră că centrul de recreere Ciaika din Odessa a fost vândut la un preţ redus deputatului Vladimir Andronachi, transmite Știri.md

"Obiectul a fost scos la licitaţie pe 16 decembrie în mod legal, iar preţul de pornire a fost stabilit pe baza evaluării complexului imobiliar. Potrivit APP, baza este într-o stare deplorabilă, gradul de uzură fiind 43%, iar pentru utilizarea ulterioară sunt necesare cheltuieli semnificative pentru reparaţii şi renovări. Deşi valoarea de piaţă a proprietăţii este de 1,1 milioane de lei, ea a fost scoasă la licitaţie pentru 1,6 milioane de lei şi vândută cu 1,88 milioane. În plus, terenul pe care se află proprietatea nu aparţine de drept Moldovei, este arendat, ceea ce impune obligaţii de plată pentru aceasta", a menţionat APP.

Slusari a scris pe facebook că intenţionează să propună Parlamentului "introducerea unui moratoriu asupra oricărei privatizări a activelor moldoveneşti în Ucraina până când Camera de Conturi controlează în totalitate starea activelor moldoveneşti din ţara vecină şi modul în care acestea sunt gestionate şi oferă informaţii detaliate Legislativului".

Potrivit calculelor sale, un centru de recreere dintr-o zonă prestigioasă din Odessa, la 300 de metri de mare, a fost vândut cu 82 USD pe metru pătrat, în timp ce preţul de piaţă al imobilelor similare din această zonă este de 10-15 ori mai mare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter