main logo
592

Apă-Canal Chișinău a fost amendată cu peste 7 milioane de lei

Consiliul Concurenței a sancționat S.A. „Apă-Canal Chișinău” (ACC) cu o amendă în valoare de peste 7 milioane de lei pentru aplicarea diferențiată, arbitrară a coeficienților la stabilirea tarifelor diferențiate sau plăților suplimentare pentru depășirea concentrației maxim admisibilă în apele uzate evacuate, inclusiv pentru neperceperea plăților suplimentare de la o parte din întreprinderile active din Chișinău și Ialoveni.

Apă-Canal Chișinău a fost amendată cu peste 7 milioane de lei

„În urma unei investigații, care a durat 1 an și 10 luni, Consiliul Concurenței a calificat acțiunea întreprinderii municipale drept abuz de poziție dominantă și a constatat că ACC a acționat ilegal, pentru că a aplicat diferențiat și arbitrar coeficienții la stabilirea tarifelor diferențiate sau plăților suplimentare. În același timp, de la o mare parte din agenții economici din mun. Chișinău – 95,47% din circa 23 000 de întreprinderi – ACC nu a perceput tarife diferențiate sau plăți suplimentare pentru deversarea apelor uzate supraîncărcate”, menționează Consiliul Concurenței într-un comunicat de presă, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

O altă problemă identificată de Consiliul Concurenței este faptul că în prezent unicul laborator capabil să aprecieze nivelul de poluare a apelor uzate se află în subordinea ACC, ceea ce ridică îngrijorări privind imparțialitatea acestui laborator și veridicitatea analizelor, ACC fiind interesată direct în încasări cât mai mari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării