main logo
482

Antecontractul pentru cumpărarea Moldindconbank, semnat

Agenția Proprietății Publice (APP), în numele Guvernului Republicii Moldova și compania ”Doverie–Invest” S.A. din Bulgaria, au semnat, la 13 februarie, Antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică Moldindconbank.

Antecontractul pentru cumpărarea Moldindconbank, semnat

Un comunicat difuzat de APP precizează că antecontractul cu potențialul achizitor, aprobat de guvern în cadrul ședinței din 30 ianuarie, exprimă sprijinul executivului în transparentizarea și consolidarea sectorului bancar din R. Moldova, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Pachetul de acțiuni nou-emise de Moldindconbank, în număr de 3 173 751 unități, va fi procurat de Agenția Proprietății Publice și apoi expus la vânzare prin licitație cu strigare pe piața reglementată, în condiții de transparență, conform  prevederilor Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, regulilor Bursei de Valori, și altor acte regulatorii.

La licitația cu strigare este în drept să participe atât potențialul Achizitor care a semnat Antecontractul - compania ”Doverie–Invest” S.A., cât și alți potențiali cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei, anunță Agenția Proprietății Publice.  

Câștigătorul licitației va fi determinat exclusiv în baza prețului oferit pentru acțiuni. În cazul în care compania ”Doverie-Invest” S.A. nu va câștiga licitația, Agenția va depune eforturi pentru a asigura că, emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului.

Moldindconbank este o bancă sistemică, fiind a doua cea mai mare bancă pe piaţa locală, cu o pondere de aproximativ 23.2 la sută din depozitele persoanelor fizice din sectorul bancar şi cu un număr de circa 604 mii de deponenţi persoane fizice. 

Totodată, Moldindconbank este poziţionată drept lider al sectorului bancar după numărul de carduri aflate în circulație pe piaţa locală, cu o cotă de 37.8%. 

De asemenea, Moldindconbank exercită o influenţă mare asupra economiei naţionale la capitolul finanţarea majorităţii sectoarelor economice, dar şi prin rolul său semnificativ (locul 2) în ce priveşte volumul plăţilor ordinare şi trezoreriale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării