main logo
309

ANSA va sprijini fermierii interesați să intre pe piețele UE

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) va continua să sprijine fermierii interesaţi să intre pe pieţele Uniunii Europene.

ANSA va sprijini fermierii interesați să intre pe piețele UEImagine simbol

Serviciul de presă al agenţiei a declarat pentru Infotag că agenţia va facilita accesul produselor autohtone de origine animală pe cele mai mari pieţe internaţionale, transmite Știri.md.

La întâlnirea conducerii agenţiei şi a Asociaţiei Patronale a Avicultorilor din Moldova cu producătorii de ouă şi carne de pasăre, participanţii au discutat despre realizările fermierilor din ultima perioadă, disponibilitatea acestora de a-şi moderniza şi alinia fermele la cerinţele de biosecuritate pentru a preveni bolile păsărilor (gripa aviară, boala Newcastle, salmonela).

Participanţii la reuniune au remarcat necesitatea dezvoltării sectorului avicol în Moldova, astfel încât acesta să devină o ramură fiabilă şi durabilă a agriculturii. Însă, în acest scop, fermierii trebuie să îndeplinească necondiţionat cerinţele sanitar-veterinare şi să implementeze bune practici.

În cadrul reuniunii, a fost anunţată o nouă veste fericită: al doilea producător moldovean de ouă de consum (categoria A) a obţinut dreptul de a exporta produse pe piaţa UE.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării