main logo
398

ANRE va aproba vineri tarife noi la energia electrică, apă și canalizare

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se convoacă vineri, 15 iunie, în ședință pentru a examina și supune votului noile tarife la serviciul de alimentare cu apă și canalizare pentru municipiul Chișinău și tarifele de distribuție și furnizare a energiei electrice la nivel național.

ANRE va aproba vineri tarife noi la energia electrică, apă și canalizare

În baza calculelor prezentate de Gas Natural Fenosa, specialiștii ANRE au constatat că tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici, racordați la rețeaua de tensiune joasă, pot fi reduse cu 12%, față de 5,5% cât a propus furnizorul, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Pentru consumatorii racordați la rețeaua de tensiune medie, ANRE propune un tarif mai mic cu 13,1%, în timp ce furnizorul propune o reducere cu 6,1%. Pentru consumatorii racordați la rețeaua de tensiune înaltă, reducerea propusă de ANRE este de 13,5%, față de 6% cât a propus Gas Natural Fenosa.

Pentru consumatorii din nordul țării, deserviți de către RED-Nord și FEE Nord, ANRE propune reducerea cu 10% a tarifului în cazul rețelelor de tensiune joasă și cu 9,7% pentru rețelele de tensiune medie.

Cât privește serviciul de alimentare cu apă și canalizare pentru municipiul Chișinău, furnizorul propune creșterea tarifului cu 1,44 lei, până la 12,13 lei/metru cub pentru consumatorii casnici și 25,90 lei/metru cub alți consumatori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării