main logo
1148

ANRE: Apă-Canal Chișinău să oprească toate speculațiile

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atenționează S.A. „Apă-Canal Chișinău” să nu inducă în eroare consumatorii și să oprească toate speculațiile.

ANRE: Apă-Canal Chișinău să oprească toate speculațiileColaj: știri.md

ANRE susține că monitorizează situația creată și este în discuție permanentă cu furnizorul de energie electrică ÎCS „Premier Energy” SRL, care a informat că S.A. „Apă-Canal Chișinău” achită reeșalonat datoria acumulată, transmite Știri.md.

Totodată, furnizorul de energie electrică a dat asigurări că nu va deconecta punctele strategice de apă, iar scrisoarea adresată a fost una standardă, care se expediază consumatorilor ce acumulează datorii.  

În acest context, solicităm încetarea declarațiilor manipulatoare și intensificarea panicii în municipiu de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Presiunile publice ale operatorului de apă asupra regulatorului în scopul aprobării unui tarif lipsit de justificări economice sunt inadmisibile. 

ANRE reiterează mesajul transmis anterior către S.A. „Apă-Canal Chișinău” de a avea o conlucrare transparentă și bazată pe profesionalism, prin aplicarea corectă a cadrului juridic în vigoare. 

Știri.md amintește că Apă-Canal Chișinău a fost preavizată de către compania „Premier Energy Distribution” S.A. că, la data de 21 noiembrie curent, datoria acumulată pentru consumul de energie electrică la locurile de consum aflate în gestiunea furnizorului de apă constituie suma de 5.608.368,81 lei. Astfel, începând cu ziua de joi, 24 noiembrie, întreprinderea riscă să rămână fără energie electrică.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării