main logo
2911

ANRE a primit cererile de ajustare a tarifelor la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a primit la 8 decembrie cererile de ajustare a tarifului la energia electrică de la „ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

ANRE a primit cererile de ajustare a tarifelor la energia electricăFoto: publika.md

În continuare, potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale, ANRE are la dispoziție trei zile pentru examinarea solicitărilor. Informația este confirmată pentru AGORA de reprezentanții ANRE, transmite Știri.md.

ANRE urmează să examineze cererile de ajustare a tarifelor la energia electrică în decurs de trei zile lucrătoare. Ulterior, va fi stabilită data ședinței la care se vor decide noile modificări. 

Menționăm că deși ANRE a anunțat ședință pentru 9 decembrie, subiectul tarifelor la energia electrică nu va fi examinat la această dată. 

Amintim că, la 5 decembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus revizuirea tarifului la energia electrică. 

Potrivit hotărârii, principalii furnizori se obligau, în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, să înainteze cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal, aprobată prin Hotărârea Consiliului de administrație al ANRE nr. 65/2018.

La rândul său, după recepționarea cererilor, ANRE va examina și va aproba, în termen de trei zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării