main logo
532

ANRE a aprobat Regulamentul legat de piața angro de gaze naturale

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat azi, în ședință publică, Regulamentul privind Registrul participanților la piața angro de gaze naturale.

ANRE a aprobat Regulamentul legat de piața angro de gaze naturaleFoto: esp.md

Documentul reglementează procedura de înregistrare și modul de actualizare a Registrului participanților la piața angro de către Agenție, conform cerințelor stabilite în cadrul Comunității Energetice, transmite Știri.md.

Participanții pieței angro de gaze naturale au obligația de a se înregistra în Registrul participanților la piața angro.

Agenția va asigura formatul de înregistrare corespunzător, în baza modelelor prestabilite de Comitetul de Reglementare al Comunității Energetice.

La fel, Regulamentul prevede şi modul de actualizare/modificare a datelor de înregistrare şi anularea înregistrării participanților la piața angro a gazelor naturale.

Obiectivele urmărite la elaborarea Regulamentului: crearea şi funcționarea unui sistem armonizat de înregistrare a participanților pe piața angro de gaze naturale, creșterea transparenței pieţei angro de gaze naturale, concurenței efective și combaterea manipulărilor pe piață, în beneficiul consumatorului final, intensificarea colaborării cu alte autorități de reglementare ale altor state, în special cu privire la monitorizarea pieței de gaze naturale.

Prevederile Regulamentului se aplică participanților la piața angro a gazelor naturale care efectuează tranzacții cu produse energetice angro sau care manifestă interesul de a participa la astfel de tranzacții, în cazul în care livrarea produselor energetice angro are sau va avea loc în Republica Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării