main logo
1925

ANI: Averi cu caracter nejustificat, găsite la un inspector vamal

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis două acte de constatare în privința a doi subiecți ai declarării averilor și intereselor personale și a membrilor de familie, stabilindu-se averi cu caracter nejustificat în mărime totală de peste 2 milioane 63 mii de lei.

ANI: Averi cu caracter nejustificat, găsite la un inspector vamalImagine simbol

Potrivit reprezentanților ANI, la un inspector principal al unui Birou Vamal și a membrilor familiei sale a fost constatată deținerea unei averi cu caracter nejustificat în mărime de 713.536 lei, avere dobândită pe parcursul anului 2021, transmite Știri.md.

Inspectorului vamal îi vor fi încetate raporturile de muncă după rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se va confirma existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare.

O avere cu caracter nejustificat în mărime totală de 1 milion 349 mii 907 de lei, dobândită în perioada anilor 2017-2023, a fost constatată la un consilier al Consiliului municipal Chișinău împreună cu membrii familiei.

În baza acestor două acte de constatare, cauzele vor fi transmise în instanțele de judecată competente spre examinare, în vederea dispunerii confiscării averilor nejustificate.

Subiecții declarării vizați vor fi decăzuți din dreptul de a exercita anumite funcții, fiind înscriși în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică.

Actele de constatare pot fi contestate în modul stabilit. Acestea pot fi vizualizate integral pe pagina oficială a ANI, în secțiunea - ANI interactiv, link: https://www.ani.md/ro/acte-constatare

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării