main logo
570

ANI a verificat declarațiile de avere a peste 300 de procurori

Autoritatea Națională de Integritate a verificat mai mult de 300 de declarații de avere și interese personale ale procurorilor pentru anul 2018.

ANI a verificat declarațiile de avere a peste 300 de procuroriFoto: Știri.md

Drept urmare, inspectorii s-au autosesizat în 44 de situații, urmare cărora urmează să fie inițiate controale ale averilor și intereselor personale, transmite Știri.md

La baza autosesizărilor a stat depunerea tardivă a declarației, precum și lipsa unor date din declarația de avere și interese personale pentru 2018.

Prin urmare, au fost inițiate 8 cauze contravenționale privind depunerea tardivă a declarației, 2 amenzi fiind deja achitate.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, verificările au fost efectuate în baza Dispoziţiei Preşedintelui ANI din 21 mai 2019, care prevede controlul declaraţiilor de avere şi interese personale depuse de către subiecţii declarării pentru anul 2018 (deputaţi, miniştri, judecători, procurori, etc).

ANI amintește în prima jumătate a lunii august, prin sistemul aleatoriu, inspectorilor le-au fost repartizate spre verificare aproape 700 de declarații anuale de avere și interese ale procurorilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării