main logo
818

Andi Cristea: UE va da Moldovei prima tranşă din asistenţa financiară până la alegerile pentru Primăria Chișinăului

Prima tranșă din asistența macro-financiară de 100 de milioane de euro acordată de Uniunea Europeană ar putea ajunge în Moldova până la alegerile pentru Primăria Chișinăului.

Andi Cristea: UE va da Moldovei prima tranşă din asistenţa financiarăEuroparlamentarul Andi Cristea

Declarația a fost făcută de europarlamentarul Andi Cristea în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

El a mai adăugat că toate cele zece condiţii impuse pentru acordarea asistenţei din partea UE au fost îndeplinite de ţara noastră, scrie publika.md.

"Decizia este la nivelul Comisiei Europene și eu, personal, cred că vom avea noutăți și cred că vor fi pozitive, dar asta este poziția mea și părea mea, în momentul în care va fi Consiliul de asociere la începutul lunii mai", a spus europarlamentarul român, Andi Cristea.

Andi Cristea a menţionat că autorităţile de la Chişinău nu au nicio vină că asistenţa financiară vine mai târziu decât se aşteptau cetăţenii Moldovei. Asta se întâmplă deoarece, în prezent, atenţia Uniunii Europene este concentrată pe problema imigranţilor şi lupta împotriva terorismului. Eurodeputatul ne asigură însă că UE continuă să ne susţină şi ne îndeamnă să avem răbdare şi să continuăm reformele.

"Realist vorbind, pentru Republica Moldova, pentru Ucraina, pentru Georgia cel mai bun lucru care se poate întâmpla este să rămână stabile pe o orbită europeană", a spus europarlamentarul român, Andi Cristea.

Programul de asistență macrofinanciară pentru țara noastră prevede că 40 de milioane de euro urmează să fie oferite sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – sub formă de împrumut.

Debursările se vor face în trei tranșe egale, în funcție de progresele înregistrate în implementarea celor 28 de condiţii negociate cu Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării