main logo
776

Amenzi de jumătate de milion de lei pentru comerțul ilicit din piețe

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a amendat administratorii mai multor piețe care au admis activități de comerț ilicit. SFS susține că în luna aprilie au fost efectuate vizite fiscale la 244 de piețe, administratorilor piețelor fiind înmânate scrisori de conformare privind asigurarea respectării legislației pe segmentul comerțului în piețe.

Amenzi de jumătate de milion de lei pentru comerțul ilicit din piețeFoto: bizlaw.md

Astfel, în capitală au fost informate – 36 piețe, în regiunea de Nord a țării – 86 piețe, în regiunea centru a țării – 87 piețe și în zona de Sud – 35 de piețe, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md. 

Ulterior, pe parcursul lunii mai au fost întreprinse acțiuni de pașaportizare în piețele respective fiind constatate 1.086 cazuri de practicare a activității ilicite de întreprinzător.

În aceste cazuri SFS a întreprins acțiuni de specialitate față de administrația piețelor care nu au asigurat respectarea cerințelor actelor normative ce reglementează comerțul în piețe, întocmind 63 procese – verbale contravenționale conform prevederilor art. 275 alin. (2) din Codul contravențional, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale în sumă totală de 569 mii lei.

În continuare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare și informează despre continuarea acțiunilor de conformare voluntară față de contribuabilii ce desfășoară activitate ilicită în cadrul piețelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării