main logo
436

Ambasador: Moldova oferă condiţii optime pentru investitorii niponi

Republica Moldova oferă condiţii optime pentru investitorii niponi. Un avantaj este şi proximitatea cu Uniunea Europeană (UE), relatează Radio Moldova.

Ambasador: Moldova oferă condiţii optime pentru investitorii niponiFoto: trm.md

În ţara noastră activează două companii nipone producătoare de piese, dar ar putea fi făcute şi alte investiţii din Japonia, a declarat la emisiunea „Dimensiunea Diplomatică” de la postul de televiziune Moldova 1, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, transmite Știri.md.

„Aceste două companii sunt cunoscute, foarte prestigioase şi faptul că aceste două companii au decis o asemenea investiţie înseamnă că există condiţii optime pentru investiţii.

Aici, în Republica Moldova ei se bucură de forţă de muncă bine calificată. Republica Moldova este o vecină a pieţei comune, adică UE.

Proximitatea către piaţa europeană este un avantaj, iar autorităţile au încercat să creeze condiţii avantajoase pentru investiţii străine şi tocmai prin asemenea eforturi au fost create condiţii”, a menţionat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării