main logo
1646

Alaiba: Nu este tocmai cea mai prielnică perioadă pentru un avânt

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba admite că economia Republicii Moldova parcurge o perioadă nu tocmai bună.

Alaiba: Nu este tocmai cea mai prielnică perioadă pentru un avântFoto: tv8.md

„Nu este tocmai cea mai prielnică perioadă pentru un avânt economic din păcate”, a declarat Alaiba în cadrul ediției de joi, 23 mai, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Situația nu oferă siguranță potențialilor investitori, mai spune ministrul, transmite Știri.md.

„Pentru ca un antreprenor să investească, să aibă planuri de viitor, să ia o decizie financiară, să își extindă fabrica de exemplu, trebuie să știe că mâine o să fie bine. Pentru ca un cetățean să ia o decizie, poate cea mai importantă, de exemplu să ia un credit imobiliar pentru apartament, omul trebuie să știe că o să fie într-o situație stabilă, ca să își poată onora obligațiunea”, a subliniat Dumitru Alaiba. 

Potrivit ministrului Dezvoltării Economice, în Republica Moldova, încrederea investitorilor în mediul economic nu există, iar aceștia ezită să își facă planuri pe termen lung în țara noastră. 

Totuși, spune Dumitru Alaiba, în comparație cu anul trecut, se resimte o reanimare a încrederii investitorilor. „Asta se vede și în activitatea de creditare care este primul barometru al apetitului oamenilor de afaceri de investi”, a explicat ministrul Dezvoltării Economice. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării