main logo
762

Alaiba invită mediul de afaceri polonez să investească în Moldova

Ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba, a invitat businessul polonez să investească cu mai mult curaj în Republica Moldova. Alaiba a declarat acest lucru în timpul unei conversaţii online cu ministrul polonez al Dezvoltării Economice şi Tehnologiei, Krzysztof Paszyk.

Alaiba invită mediul de afaceri polonez să investească în MoldovaDumitru Alaiba/Foto: Facebook

După întrevedere, Alaiba a declarat pe reţelele sociale că „a avut o discuţie productivă cu omologul său polonez despre oportunităţile de a consolida cooperarea noastră economică”, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

„Am invitat companiile poloneze, inclusiv din sectorul IT, să investească în Moldova. Avem deja două companii poloneze - rezidenţi ai parcului IT din Moldova. Dar, desigur, suntem deschişi pentru noi investiţii. În Moldova există 80 de companii cu capital polonez”, susține ministrul.

Potrivit calculelor sale, Polonia ocupă locul şapte în lista celor mai mari parteneri comerciali ai Moldovei. Cifra de afaceri dintre cele două ţări a ajuns la 168,1 milioane de dolari până la începutul lunii mai, cu 26,7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Semnalul este pozitiv, dar cu siguranţă putem face mai mult. Mulţumim pentru sprijinul pe care îl primim din partea Poloniei pe parcursul nostru european. Ne bucurăm să avem în apropiere un partener atât de fiabil”, a conchis Alaiba.

Krzysztof Paszyk însuşi a scris despre întâlnire, menţionând, de asemenea, „un potenţial larg pentru dezvoltarea în continuare a cooperării comerciale şi investiţionale cu Moldova”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării