main logo
444

Alaiba: Creăm baza legală pentru dezvoltarea afacerilor cu ajutorul IT

Ministrul Economiei și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a declarat că se creează un cadru legal pentru dezvoltarea afacerilor cu ajutorul tehnologiilor IT.

Alaiba: Creăm baza legală pentru dezvoltarea afacerilor cu ajutorul ITFoto: Știri.md

Potrivit "INFOTAG", el a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook, menționând că în curând nu va mai fi nevoie de ştampile, facturi şi alte hârtii.

"Asta înseamnă că investitorii, fie străini, fie diaspora, care vor să dezvolte o afacere la noi în ţară, nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte fizic la ghişee, va fi suficient să deschidă telefonul conectat la Internet şi toate mişcările vor fi disponibile. În aşa fel facilităm administrarea online a unei afaceri, iar consecinţele inevitabile sunt îmbunătăţirea mediului de afaceri, reducerea birocraţiei, deschiderea pieţei pentru investitori şi, nu în ultimul rând, reducerea costurilor pentru antreprenori şi pentru stat", a subliniat ministrul.

El a enumerat o serie de acte legislative care sunt în curs de elaborare în aceste scopuri. De asemenea, el şi-a exprimat încrederea că aceste obiective sunt destul de realizabile, menționând că Estonia servește drept exemplu pentru minister, unde toate serviciile pentru antreprenori au fost transferate în regim online.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării