main logo
2155

Air Moldova își poate pierde certificatul de operator

Dacă situația financiară a Air Moldova nu se îmbunătățește în viitorul apropiat, iar flota de aeronave nu este suficientă pentru a furniza servicii de transport, compania aeriană își poate pierde certificatul de operator aerian.

Air Moldova își poate pierde certificatul de operatorFoto: Wikipedia

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a anunţat acest lucru, în legătură cu anularea pe 12 aprilie a unor curse de zbor de către Air Moldova, transmite Știri.md.

„Motivul pentru anularea zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți, cum ar fi: întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale. 

În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirea cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”, se arată în comunicatul AAC.

Cu o zi înainte, compania a anulat zborurile către Chişinău din Londra, Roma şi Milano cu doar o oră înainte de plecare. Pasagerii însă n-au primit nicio asistență din partea companiei.

AAC a încurajat pasagerii care sunt blocați în aeroporturi să solicite asistență din partea operatorului aerian, care are obligațiunea de a oferi pasagerilor cazare și hrană până la identificarea opțiunilor de recrutare spre destinația finală.

Citește și: Trei zboruri Air Moldova au fost anulate. Compania nu dă nicio explicaţie

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării