main logo
364

AIPA îndeamnă fermierii să depună dosarele pentru compensarea accizei la motorină

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează despre ultima zi de recepționare a cererilor de acordare a compensației parțiale a accizei la motorina facturată până la data de 30 iunie 2022.

AIPA îndeamnă fermierii să depună dosarele pentru compensarea accizei

Astfel, până în prezent, AIPA a recepționat 1.834 de cereri de acordare a compensării accizei la motorină, transmite Știri.md cu referire la Bani.md.

Autoritățile anunță că acciza la motorină se compensează în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2.980 de lei per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, clasificate conform prevederilor.

Acciza la motorină în cuantum de 30% este compensată pentru anul 2022 sau 894 de lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în Legea nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii.

Totodată, în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2.980 de lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic.

Pe lângă compensarea accizei la motorină, fermierii au solicitat Ministerului Agriculturii instituirea stării de urgență în agricultură urmare a secetei care a afectat culturile agricole.

Estimările arată o înjumătățire a recoltei de grâu pentru anul 2022 – 800 de mii de tone față de 1,5 milioane de tone în anul 2021.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării