278
0
AIPA: Agricultorii pot depune cereri pentru subvenții în avans
278
0

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a lansat cea de-a IV-a etapă de recepţionare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul 2019.

AIPA a lansat o nouă etapă de recepționare a cererilor pentru subvenții

Agricultorii vor putea depune dosarele până la 9 iulie curent, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Subvențiile în avans vor fi acordate în baza proiectelor investiționale depuse de tinerii și femeile fermier care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar. 

Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depășească un milion de lei. 65 la sută din mărimea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii. 

Banii vor putea fi utilizați pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă, dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare, producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat și înființarea plantațiilor multianuale.     

Potrivit datelor AIPA, în cadrul celei de-a III-a etape de recepționare a dosarelor pentru subvenții în avans, 21 de fermieri debutanți au depus actele și au solicitat subvenții în valoare de peste 12 mln de lei.

Pentru acordarea plăților în avans pentru proiectele start-up, din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi alocate anual cel puțin 5%, iar în anul curent această sumă constituie 45 mln de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter