main logo
255

AIPA a achitat subvenții de 100 milioane de lei de la începutul anului

Către începutul lunii iunie, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a achitat unui număr de 725 de producători agricoli subvenţii în sumă de aproape 100 mil. lei ($5,5 mil.), fiind cu 50 mil. lei mai mult faţă de începutul lunii mai.

AIPA a achitat subvenții de 100 milioane de lei de la începutul anuluiFoto: agora.md

Potrivit agenţiei Infotag, de la lansarea campaniei de recepţionare a documentelor au fost depuse 1,3 mii de cereri în sumă de 245 mil. lei, ceea ce este aproape cu 500 de cereri şi 105 mil. lei mai mult faţă de luna anterioară, transmite Știri.md

În mod tradiţional, cele mai multe cereri (609 în sumă de 63 mil. lei) sunt depuse pentru obţinerea subvenţiilor pentru procurarea echipamentului şi tehnicii agricole. Cei mai activi sunt agricultorii din raioanele Cahul (108), Căuşeni (62), Orhei (59), Edineţ (58), Ialoveni şi Râşcani (câte 56).

AIPA aminteşte că la sfârşitul săptămânii (9 iunie) se încheie cea de-a patra etapă de recepţionare a cererilor din partea tinerilor femeilor fermier pentru primirea subvenţiilor în avans.

După cum a informat anterior Infotag, cererile de subvenţionare sunt acceptate până la data de 31 octombrie. În total, Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural prevede pentru acest an 900 mil. lei, dar o mare parte din această sumă a fost acordată pentru plata subvenţiilor pentru anul 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării