main logo
550

Agricultorii, îndemnați să colaboreze cu magazinele din țară

Agricultorii sunt încurajați să investească în calitate, în producția post-recoltare și să înceapă a lucra cu rețelele de magazine.

Agricultorii, îndemnați să colaboreze cu magazinele din țară

Îndemnul a fost făcut în cadrul unei adunări generale a Federației Agricultorilor din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Potrivit directorului executiv al Federației Agricultorilor, Aurelia Bondari, se cere „de educat fermierul ca el să înceapă a lucra cu piața de desfacere, cu rețelele de supermarket, dar aici sunt condiții foarte rigide vizavi de calitate”. 

Totodată, spune Aurelia Bondari, sunt necesare și politici de stat care ar facilita dezvoltarea pieței și stimularea agricultorului pentru a face operațiuni de export.

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Veaceslav Cernat, a spus că autoritățile își propun să susțină prin politici inițiativele care vizează post-recoltarea, cele de procesare a producției agricole și zootehnie. Potrivit secretarului, cele mai multe probleme acuzate sunt în sectorul laptelui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării