main logo
428

Agricultorii din Transnistria vor plăti suplimentar pentru irigare

Producătorii agricoli din Transnistria vor trebui să plătească o taxă suplimentară, de aproximativ 40-50 ruble. (2,5-3 dolari) pentru un hectar de teren cultivat, ca taxă ţintă "pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii".

Agricultorii din Transnistria vor plăti suplimentar pentru irigareFoto: Poză Simbol

Potrivit Infotag, acest lucru este prevăzut de modificările aduse legislaţiei şi adoptate ieri de Consiliul Suprem, ţinând cont de faptul că "clima devine mai aridă cu fiece an şi fără irigare artificială nu se mai poate conta pe o recoltă bună", transmite Știri.md.

Noua taxă va fi percepută "de pe toate terenurile agricole fără excepţie", iar fondurile primite în buget sunt planificate să fie direcţionate "pentru reparaţiile curente şi majore ale reţelelor de drenaj, achiziţionarea de echipamente şi utilaje pentru irigaţii".

"Valorificării terenurilor agricole este una dintre direcţiile strategice pentru Transnistria. Acest lucru a fost confirmat şi de anul acesta secetos.

Agricultorii suportă pierderi uriaşe. Statul, ca şi fermierii, pierde sume de bani serioase.

În acest sens, suntem conştienţi de faptul că investiţiile în sectorul real al economiei vor da un efect multiplicator, o creştere a valorii adăugate, ceea ce va duce atât la primirea veniturilor bugetare, cât şi la posibilitatea implementării altor programe, inclusiv a celor sociale", a declarat preşedintele Consiliului Suprem. Alexandr Korşunov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării