main logo
455

Agricultorii din Căuşeni au fost îndemnaţi să investească în domeniu

Volumul subvenţiilor pentru agricultori a fost majorat anul acesta cu 120 de milioane de lei, iar producătorii tineri şi femeile vor fi favorizaţi în procesul de subvenţionare în avans.

Agricultorii din Căuşeni, îndemnaţi să investească în domeniuAgricultorii din Căuşeni, îndemnaţi să investească în domeniu

Despre aceasta a declarat Liviu Volconovici, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în cadrul unei vizite întreprinse la Căuşeni, transmite Moldpres

Ministrul a îndemnat să se facă investiţii în agricultură și să fie iniţiate afaceri în domeniu, deoarece “sunt parteneri de dezvoltare care oferă susţinere în acest sens”. “Pentru a fi mai îndrăzneți și a vă asuma riscurile gândiți-vă că asigurarea terenurilor și culturilor de grindină și îngheț este o oportunitate”, a menţionat Liviu Volconovici în cadrul discuțiilor cu agricultorii din raionul Căușeni.  

Ministrul a fost însoțit de directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc, care s-a referit  la numărul de cereri de subvenționare, depuse până în prezent, valoarea totală a acestora, alte acțiuni de susținere a agricultorilor. 

„Din luna februarie, când am lansat campania de colectare a cererilor de subvenționare și până în prezent, au fost depuse peste 400 de cereri. Pentru jumătate dintre acestea au fost deja achitate circa 15 mln de lei. Din luna iunie 2018, cererile pentru subvenționare vor putea fi depuse și online. Avem și susținerea partenerilor prin diverse programe. Venim în teritoriu pentru a cunoaște provocările cu care vă confruntați, dar și de a observa dacă subvențiile pe care le oferă statul sunt valorificate corespunzător”, a subliniat directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc.

Raionul Căuşeni a beneficiat de mai multe programe ale Guvernului menite să susţină producătorii agricoli. Un exemplu este Fabrica de Vinuri din satul Sălcuţa, unde în ultimii ani au fost valorificate subvenţii de două milioane de lei pentru procurarea utilajului performant.

De asemenea, anul acesta în localitate urmează să fie instalate mai multe puncte de protecţie antigrindină, necesare în virtutea condiţiilor naturale specifice şi amplasării geografice a raionului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării