main logo
716

Agricultorii au ieșit din nou la protest după declarațiile de la Guvern

Câţiva agricultori şi-au scos şi astăzi tractoarele pe drumul naţional din Căușeni.

Agricultorii au ieșit din nou la protest după declarațiile de la GuvernColaj: știri.md

Ei au manifestat împotriva tergiversării plăţilor promise de autorităţi în calitate de despăgubiri pentru culturile compromise de secetă şi îngheţuri, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Fermierii sunt nemulțumiți de atitudinea autorităților care nu găsesc soluții pentru a-i ajuta.

"Am protestat în urma declarațiilor de ieri. Guvernarea a spus să căutam noi surse financiare şi investitori. A fost o declarație neconstructivă, care nu are practic nimic cu responsabilitatea statului față de agricultori", a declarat Andrei Dînga, agricultor.

Totodată, Andrei Dînga a spus că cel mai probabil agricultorii vor ieși din nou la un protest masiv după ce vor încheia lucrările agricole.

Anterior, fermierii din 14 raioane au anunţat că vor desfăşura acţiuni similare şi că dacă nu vor fi auziți, vor porni cu tehnica agricolă spre Chişinău. Despre reluarea protestelor în octombrie agricultorii au vorbit acum două luni.

În august, după manifestaţii ample, Guvernul a alocat 300 de milioane de lei pentru a compensa pierderile înregistrate în agricultură. Pagubele provocate de secetă şi îngheţuri se ridică, însă, la 900 de milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării