main logo
1841

Agenții economici din Transnistria vor plăti pentru poluarea mediului

Guvernul a aprobat modificări la Hotărârea Guvernului nr. 815/2005 cu privire la regularizarea traficului de mărfuri și servicii ce constituie obiectul activității de comerț exterior a agenților economici din regiunea transnistreană, precum și furnizarea de către aceștia a rețelelor și a serviciilor de comunicații electronice.

Agenții economici din Transnistria vor plăti pentru poluarea mediuluiFoto: Simbol

Scopul modificărilor operate este asigurarea securității aprovizionării cu resurse energetice atât a consumatorilor din partea stângă cât și din partea dreaptă a Nistrului și neadmiterea blocării procesului de licențiere a activităților din sectoarele energeticii, transmite Știri.md.

Autoritățile urmăresc acest lucru prin instituirea unui mecanism provizoriu de licențiere a agenților economici din regiunea transnistreană, până la identificarea și aprobarea mecanismelor necesare pentru asigurarea reglementării și controlului participanților la piețele energetice.

De asemenea, executivul a aprobat excluderea din Hotărârea Guvernului nr.1001/2001 cu privire la declararea mărfurilor de către agenții economici din raioanele de est ale R. Moldova, a prevederii care oferea agenților economici din regiunea transnistreană posibilitatea de vămuire a mărfurilor fără perceperea plății pentru poluarea mediului și s-a stabilit necesitatea obținerii actelor permisive de mediu.

Astfel, au fost create condiții de concurență loială prin achitarea integrală a plăților pentru poluarea mediului de către toți agenții economici înregistrați la Instituția publică „Agenția Servicii Publice”.

Modificarea cadrului normativ care reglementează activitatea agenților economici din regiunea transnistreană este realizată în contextul încadrării treptate a acestora în spațiul economic și comercial unic al R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării