206
0
Afacerile aprobate pentru susţinere financiară nerambursabilă
206
0

18 afaceri create de lucrătorii migranţi sau rudele acestora vor beneficia de susţinere financiară prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și finanțat de Uniunea Europeană.

Titularii proiectelor investiționale au semnat cu ODIMM contractele de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 4,5 de milioane de lei, ceea ce va contribui la atragerea în economie a 11,4 de milioane de lei investiții și crearea a 49 noi locuri de muncă, transmite Ştiri.md.

Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 13 afaceri sunt în agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie, înființarea plantației de pruni, creșterea animalelor și apicultură). Alte 2 întreprinderi activează în domeniul prestării serviciilor (morărit, depozitarea fructelor și legumelor) și 3 întreprinderi în industria alimentară, confecționarea cuștilor pentru animale și producerea brichetelor.

O singur antreprenor beneficiar este din municipiul Chișinău, iar ceilalți 17 activează în 13 raioane din Republica Moldova (3 întreprinderi în raionul Sângerei, câte 2 afaceri în raioanele – Călărași Cimișlia, Hâncești și Ialoveni, câte o afacere în raioanele – Criuleni, Fălești, Florești, Rezina, Râșcani și Strășeni).

Din cele 18 afaceri, aprobate pentru susținere financiară nerambursabilă de către Comitetul de Supraveghere al Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, o afacere este start-up, iar 17 sunt în faza extinderii. Beneficiarii vor investi remitențele provenite din 8 state: Federația Rusă, Grecia, Israel, Portugalia România, Spania și SUA.

De la începutul anului 2018, 92 de afaceri au fost acceptate spre finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „PARE 1+1”, în sumă totală de 22,13 de milioane de lei, care au atras investiții de 58,33 de milioane de lei în economia țării.

Citește și
article image
Dodon povestește cum s-a făcut fratele său partener de...
0
553
article image
Sturza, despre fratele președintelui: O fi un geniu...
0
605
article image
Maia Sandu anunță când va fi redusă povara fiscală pe...
1
393
article image
Declarații: Micii antreprenori se confruntă cu birocrație...
0
278