main logo
654

Afacerea din Transnistria în care un român a investit 1 milion de euro

Compania română "Top Geo Serv" a deschis la Bender o întreprindere în baza Uzinei de asamblare auto din oraş. Despre aceasta scrie presa locală.

Afacerea din Transnistria în care un român a investit 1 milion de euro

Potrivit agenţiei infotag, postul de televiziune TSV anunţă că, deşi acordul investiţional cu guvernul autoproclamatei RMN va fi semnat în această săptămână, procesul de producere a fost deja lansat.

Investitorul produce construcţii metalice din armătură şi sârmă de la Uzina metalurgică din Rîbniţa şi le livrează în România.

Pentru început, investiţiile constituie circa 1 milion de euro. Pentru procesul de producere au fost instalate maşini-unelte cu program de control, care au fost achiziţionate din Spania. În prezent se desfăşoară instruirea muncitorilor locali. Deocamdată, la întreprindere activează 19 persoane, dar până la sfârşitul anului numărul muncitorilor va creşte până la 100.

Potrivit managerului de producţie, Angel Ilie, construcţiile asamblate sunt destinate pentru fabricarea produselor din beton armat pentru şantierele de construcţii.

"Acum lucrăm la trei comenzi mari. E vorba de 1,5 mii tone de construcţii pentru Cluj şi 170 tone de coloane metalice şi carcase pentru Târgu Mureş şi Sibiu", a spus el.

Directorul Uzinei de asamblare auto din Bender, Anatolii Bulda, a spus că există cel puţin doi investitori mari care intenţionează să-şi lanseze producţia la uzină. Este vorba de grupul "Est-Vest", care a fost înregistrat în decembrie 2017 şi intenţionează să producă în viitor electromobile împreună cu parteneri din Asia.

"Cel de-al treilea proiect este cu compania rusă "Sollers", care se ocupă cu producerea articolelor metalice", a spus el. 

Infotag precizează: Conducerea Transnistriei consideră că intensificarea activităţii investiţionale ţine de adoptarea recentă a unui pachet de legi ce oferă "condiţii preferenţiale fără precedent" antreprenorilor străini care riscă să investească în regiune.

Compania "Top Geo Serv" este înregistrată oficial la Chişinău şi se ocupă de construcţii, inclusiv de producerea construcţiilor metalice. În România există compania "Geo Serv", înregistrată la Bucureşti şi specializată în cercetarea geotehnică în domeniul construcţiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării