9 octombrie, 15:31
246
0
Acuzații între APOTA și Gările Auto Moderne. Reacția APP
9 octombrie, 15:31
246
0

Agenţia Proprietăţii Publice (APP) nu "va da curs provocărilor lansate în spaţiul public şi a încercărilor anumitor persoane de a o implica în realizarea intereselor personale".

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, astfel a reacţionat serviciul de presă al APP ca răspuns la declaraţiile Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) cu privire la necesitatea rezilierii acordului privind parteneriatul public-privat în legătură cu gările auto din R. Moldova, transmite Știri.md.

APP a confirmat că, la 17 decembrie 2018, a fost încheiat un contract de parteneriat public-privat cu S.R.L. "Gările Auto Moderne", pe un termen de 25 ani, care are drept obiect modernizarea şi eficientizarea activităţii Î.S. "Gările şi Staţiile Auto", cu scopul efectuării investiţiilor private de modernizare a 30 de filiale ale întreprinderii, în sumă de peste 200 mil. de lei, astfel încât infrastructura existentă să corespundă cerinţelor actuale privind prestarea serviciilor de autogară.

"În calitate de partener public APP supraveghează executarea prevederilor contractuale prin intermediul Comisiei de monitorizare. Astfel, pentru perioada 2019, S.R.L. "Gările Auto Moderne" a executat în mare parte lucrările şi investiţiile preconizate pentru anul respectiv, din care considerente, Comisia de monitorizare nu a identificat temeiuri justificative pentru iniţierea unei proceduri de rezoluţiune a contractului încheiat", menţionează reprezentanţii APP.

Ei au explicat că, de asemenea, la începutul anului 2021, Comisia de monitorizare urmează se examineze modul şi nivelul de executare de către S.R.L. "Gările Auto Moderne" a planului investiţional pentru anul 2020 şi în cazul în care va fi stabili că partenerul privat nu-şi onorează obligaţiile contractuale, APP va întreprinde acţiunile prevăzute de legislaţie şi de contractul de parteneriat public-privat încheiat.

"Cu privire la modalitatea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat, partenerului privat S.R.L. "Gările Auto Moderne", atragem atenţia că acest aspect constituie, la moment, prerogativa exclusivă a organelor de urmărire penală, care urmează să se expună asupra legalităţii procesului menţionat", susţin reprezentanţii APP.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter