main logo
433

Activităţi pentru dezvoltarea mediului de afaceri, inițiate la Edineț

Mai mulţi reprezentanţi ai mediului privat, asociativ şi public s-au întrunit recent la Edineţ pentru a identifica noi inițiative și servicii pentru susținerea și încurajarea mediului de afaceri, la nivel local şi regional.

Activităţi pentru dezvoltarea mediului de afaceri, inițiate la EdinețFoto: moldpres.md

Evenimentul a fost găzduit de HUB-ul de afaceri din Parcul Industrial Edineţ, cu susţinerea mai multor parteneri din zonă, transmite Știri.md cu refeire la Moldpres

Acesta a fost cel de-al IV-lea eveniment de relaționare a Platformei de Cooperare și Suport în Afaceri (PCSA), creată în cadrul proiectului-pilot „Edineț - pol de creștere economică în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei "Primarii pentru Creștere Economică".

Scopul întrunirii a constat în  extinderea PCSA, prin stabilire de parteneriate, identificarea formulei de colaborare cu actorii locali și regionali, precum și lansarea în comun a unor noi inițiative și servicii ce pot fi prestate în cadrul Platformei pentru susținerea și încurajarea mediului de afaceri la nivel local.

“Este vorba de o iniţiativă salutară, iar schimbul de bune practici oferă instrumente performante în susţinerea mediului de afaceri şi inițierea noilor proiecte comune de consolidare a capacităților antreprenoriale”, a estimat Maria Prisacari, șeful Secției programe regionale și cooperare externă în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord.

Pentru a obţine rezultate mai bune şi eficiente în acest context, filiala Edineț a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociaţia Pro Business Nord, Incubatorul de Afaceri Sângerei, Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată, Centrul de Consultanță „SMART HUB” și Parcul Industrial Edineț au semnat un acord de colaborare în cadrul Platformei de cooperare și suport în afaceri.

PCSA a fost creată cu scopul de a consolida relațiile dintre actorii naționali, regionali, locali (reprezentanți ai ONG-urilor, instituții publice naționale (agenții), spaţiul academic, sectorul de sprijin şi finanţare al afacerilor), ce vor servi drept catalizator al dezvoltării economice integrate, în municipiul Edineț, precum și în localitățile limitrofe din nordul R. Moldova. Durata de activitate a Platformei este nelimitată și sediul se consideră a fi în cadrul HUB-ului de afaceri din cadrul Parcului Industrial Edineț.  

Proiectul „Edineț - Pol de creştere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană, fiind implementat de Primăria municipiului Edineț în parteneriat cu Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” şi Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Cu o durată de 24 de luni şi un buget total de 644 mii de euro, proiectul are drept scop să îmbunătățească capacitățile locale și infrastructura de afaceri pentru stimularea creării de noi întreprinderi în municipiul Edineț, cu impact asupra creșterii economice incluzive în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Ca urmare, în zonă va fi construită o nouă hală industrială, va fi creat un incubator de afaceri, fiind îmbunătățit mecanismul educațional local. Totodată, urmează să fie  dezvoltate activități de networking cu consolidare de capacități, servicii de catering, un Business Hub și o zonă de recreere pentru actualii și viitorii rezidenţi ai Parcului Industrial Edineț. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării